Rustdag-2 Crevillente
Door: Jan Bos
Blijf op de hoogte en volg Jan
10 Februari 2019 | Spanje, Crevillent
Vanmorgen even met de motor naar Catral om een fietshelm te kopen: die was ik dus vergeten. Volgens de regels moet je zo’n helm buiten de bebouwde kom dragen, maar slechts de helft van de mensen die ik zie, doet dat. Enfin, geen risico’s voor die €18,=. Als ik terugkom wil ik de motor gelijk op de trailer zetten, want die heb ik hier niet meer nodig. Omdat dat alleen goed gaat als de trailer achter de camper zit, maak ik hem even provisorisch vast en zet – met hulp – de motor op de trailer. Die stond dus iets té provisorisch vast en schiet van de trekhaak met twee krassen in de camper als gevolg. Niet alleen krassen op de camper, ook mijn ego is bekrast. Maar ja, eigen schuld en shit happens.
Ik heb om 15:00 met Trees en Ries afgesproken en het is ca 6.5 km fietsen. Omdat ik de route vooraf had opgezocht, reed ik er foutloos naar toe. Leuk huis – wel een beetje in de middle-of-nowhere - , gezellige mensen, lekkere hapjes en drankjes en meer dan genoeg gespreksstof. Kortom: fijne middag. Ik ben rond 18:00 terug op de camping, hang de fiets achter op de camper en wordt door de groep bijgepraat over de routebespreking: de camping waar we naar toe gaan staat vol met sta-caravans en het is passen en meten om je camper / caravan er tussen te krijgen. Om schade te voorkomen is een heel proces voorgesteld. Nou, we zijn allemaal bang gemaakt en ik ben benieuwd. Boekje lezen en luiken dicht om 22:30.